woensdag 12 oktober 2011

Rokje

Maandag naar de stoffenwinkel geweest voor 1 stofje te kopen voor een kleedje van te maken voor mezelf. Dat lukt nooit, maar 1 stofje kopen.  Het zijn er 3 geworden. Natuurlijk moet ik die dan ook alledrie weer verwerken. Eenmaal ik ze in huis heb, kan ik er niet afblijven. Vandaag begonnen aan een rokje voor mezelf. Een A-lijn rokje van een wollen stof. En het is af! Het ziet er mooi uit, hopelijk blijft het ook mooi als het een paar keer gewassen is.

zaterdag 8 oktober 2011

Pennenzak - kadootje

Telefoon gekregen dat Mats naar een feestje mag volgende week... hoog tijd om het patroon van spiegelstiksels van de pennenzak voor perfectionisten eens uit te proberen.  
En eenmaal eraan begonnen, kan ik er niet mee stoppen. Even toch raad moeten gaan vragen aan mijn naai-vriendin die altijd bereid is me te helpen!
Daarna was het alweer snel af. Mats is eigenlijk jaloers op het leuke stofje! Hopelijk is Cas er ook blij mee...
Als je ook eens wil proberen: het patroon vind je hier: http://spiegelstiksels.blogspot.com/2011/08/de-pennenzak-voor-perfectionisten.html

Eindelijk kon ik de kraamkadootjes gaan geven...

Allebei 2 weken over tijd gegaan, die vriendinnen van me...
Dan eindelijk de namen... rap aan mijn naaimachine gaan zitten om de slabbetjes te maken. En nu ik toch bezig ben, ook ineens een slabbetje gemaakt voor het jarig nichtje!
Echt een gemakkelijk patroontje. Heb nu ook een tang gekocht om de drukknoopjes er gemakkelijk in te krijgen!